Mededelingen

Kraker in het Wagener stadion

Nieuws afbeelding 28-11-2017

Amsterdam (AH&BC) JA2 - MHCC JA1, rust 2-2 uitslag 3-4.

Na een dikke nederlaag tegen Alliance vorige week moest MHCC JA1 afgelopen zaterdag, in het Wagener stadion, aantreden tegen AH&BC (Amsterdam) JA2, die enkele weken geleden van Alliance hebben gewonnen. De Amsterdammers hebben de Super A net niet gehaald en zoeken nu naar winst in de Topklasse. Het zou voor Castricum dus een flinke opgave worden om tegen deze technisch betere spelers tegenstand te bieden. Zodoende had coach Hidde van Schaik besloten met een nieuwe tactiek te gaan spelen. Dit mocht aan het begin echter niet baten want na 10 minuten goed spel van de Amsterdammers stond het 1-0, na een prachtige variatie op de strafcorner door Amsterdam. Een paar minuten later was het weer raak 2-0 na een slordige verdedigingsfout aan de kant van Castricum. Toch waren er vroeg in de wedstrijd ook al wat kansen voor Castricum, een prachtige backhandslag gemikt in de linkerkruising door Lucas Vorstman werd vakkundig door de keeper van Amsterdam verijdeld. Uiteindelijk na een mooie counter was daar dan het eerste doelpunt voor Castricum gescoord door Stijn van Schaik die slim om de keeper heen wist te spelen. De Castricummers kregen door welke voordelen ze konden halen uit de nieuwe tactiek en niet veel later scoorde Stijn van Schaik dan ook de 2-2.

De Amsterdammers gingen zichtbaar gefrustreerd de rust in maar kwamen terug met een nieuw aanvalsplan. Met veel hoge druk en een versnelling van het tempo duwde Amsterdam de Castricumse verdediging in het nauw. De individuele klasse van de Amsterdammers was hier goed zichtbaar en zo scoorden zij de 3-2. Wederom keken de Castricummers tegen een achterstand aan. Voor de 15 meegereisde fans was het een waar spektakel. Castricum kreeg halverwege de tweede helft weer meer grip op de wedstrijd, waarna Lucas Vorstman via een bloedsnelle counter met een genadeloos schot een goal wist te maken. Keeper Johnny Lee Broekhuizen had op alle ballen een goed antwoord, en de enkele keer dat hij met een schitterende lob geconfronteerd werd wist Tjalle Huisinga vakkundig de bal van de lijn te halen. Na meerdere kansen voor Castricum kregen zij zes minuten voor tijd een strafcorner die Stijn van Schaik hard in de bovenhoek pushte. De 3-4 voorsprong moest kosten wat kost verdedigd worden. Amsterdam kreeg nog een grote kans en een strafcorner, maar de Castricumse verdediging bezweek niet onder de druk en wist hier goed mee om te gaan. Toen de wedstrijd afgefloten werd barste het feest los. Dankzij een sterk tactisch plan door coach Hidde van Schaik, waar Amsterdam eigenlijk geen antwoord op had, en de tomeloze inzet van de spelers was deze bizar spannende wedstrijd uiteindelijk meer dan terecht gewonnen. 's Avonds bij het nabespreken van de wedstrijd is dit dan ook zeer goed gevierd.

Aanstaande zaterdag speelt de JA1 thuis tegen Athena om 12:30 op veld 1, tot dan!