header foto
 
Bestuursinfo

In contact geweest met iemand met corona? Wat moet je doen?

Nieuws afbeelding 21-10-2020 Beste leden, ouders van leden en vrijwilligers,

Het coronavirus grijpt verder om zich heen en ook bij MHCC hebben wij leden die positief getest zijn op corona. Wij merken dat er onduidelijkheid bestaat over wanneer je wel naar een training kunt komen en wanneer niet. In het kort hieronder de regels die gelden bij MHCC. Heb je vragen? Neem gerust contact op met het bestuur via [email protected].

Wat zijn de regels als iemand anders in huis klachten heeft?
De huisgenoot met klachten laat zich testen.
•Alle gezinsleden, ook kinderen onder de 13 jaar, komen niet naar de training totdat er een negatieve uitslag bekend is. Let op: wij zijn ons ervan bewust dat wij hierbij een strengere regel hanteren dan wat RIVM aanhoudt. Wij doen dit om onze leden en trainers te beschermen.

Wat zijn de regels als iemand in huis corona heeft?
De persoon met corona gaat thuis in isolatie (dat betekent ook zoveel mogelijk afstand houden van huisgenoten);
De rest van het gezin blijft 10 dagen thuis (in quarantaine) en komt niet naar trainingen. Hierbij geldt als je geen 1,5 meter afstand houdt van de huisgenoot met corona, moet je thuisblijven tot 10 dagen nadat de huisgenoot met corona weer uit isolatie mag. Dit betekent dat de quarantaine van 10 dagen pas ingaat op moment dat de huisgenoot met corona 24 uur lang klachtenvrij is;
Wie klachten krijgt laat zich testen, ook de kinderen.

Wat zijn de regels als iemand in mijn team corona heeft?
Bij een positieve test binnen een team, bepaalt de GGD op basis van bron- en contactonderzoek de gevolgen voor de rest van het team. Als hockeyers tijdens een wedstrijd of training niet meer dan 15 minuten binnen 1,5 meter van een andere persoon verblijven, wat in de regel vaak zo is, dan zal de GGD teamgenoten zien als ‘overige niet nauwe contacten’. Deze spelers mogen blijven deelnemen aan wedstrijden en trainingen maar moeten hun gezondheidssituatie goed in de gaten houden en thuisblijven zodra een van de door de overheid genoemde klachten optreedt.

Voor alles geldt: safety first, neem je verantwoordelijkheid!

Met sportieve groet,
Bestuur