header foto

Hockeyzaken

JC1 vs The Germanzzz…..een wedstrijdverslag....

Nieuws afbeelding 16-4-2009

Es war Mitwoch 15 april. Het was op het ABN-AMRO veld van MHC Castricum. Het leek wel of de Duitsers met z’n allen waren gekomen! 22 heren die verleden jaar Kampioen geworden zijn van Deutschland West, en daarna ook nog het Deutsche Meisterschaft gewonnen had.

Een Angstgegner, heerlijk die Duitse termen! De wedstrijd was ook heerlijk. Er werd gespeeld tegen een hele sterke ploeg. Een collectief, dat kennen we van de Duitsers wel ;)
Enfin, de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd stond JC1 nog een beetje stijf van de zenuwen, de Duitse jongens waren ook wel erg technisch. 2 strafcorners op de lat in de eerste 5 minuten. Het resultaat van de Oost-Duitse sportschool leek wel tot uiting te komen op het veld van MHCC, afgetrainde lijfjes en uiteraard Discipline….

Echter in het tweede part van de wedstrijd is het beeld veranderd. Castricum houdt stand en doet hard z’n best om zo goed mogelijk te hockeyen. Helaas komen The Germanzzz op voorsprong door twee goede goals van een exacte kopie van Scooter, maar dan met lang haar. Wellicht heeft Castricum geluisterd naar de inspirerende woorden van deze gestoorde Duitse DJ: The Chase is better than the catch…

En zo ging het ook. Castricum werkte als collectief en stoorde goed. Castricum kreeg zelfs enkele kansen en groeide met de minuut. Een ontwikkeling waar de coaches oprecht trots op waren. Er werd hard gewerkt voor en met elkaar. Met uitstekend spel van iedereen groeide JC1 steeds meer.

De bekroning kwam in het derde part van de wedstrijd (we speelden 3x 20 minuten). Na een schitterende loopactie van Stijn kreeg Jort de bal voor de keeper en maakte deze zeer behendig af. Hiermee was de eindstand op 1-3 gekomen. Een goed resultaat van een moeilijke wedstrijd. JC1 heeft laten zien ook heel goed onder druk te kunnen hockeyen.

Graag wil ik nog de invallers: Yannick; Joren en Jonas bedanken voor hun inzet.
Ook wil ik dolgraag een compliment aan het hele team maken voor de inzet en het leuke hockey tegen de oosterburen! Vanzelfsprekend ook een woord van dank aan allen die deze wedstrijd mogelijk gemaakt hebben.