header foto
 
Technische Commissie

Update vanuit de Technische Commissie

Nieuws afbeelding 22-9-2019
Een belangrijk speerpunt dit hockeyseizoen is het creëren van een omgeving waar iedereen met elkaar en van elkaar kan leren. Om dit te bereiken zijn hiervoor door de technische staf een aantal keuzes gemaakt.
 
Nieuwe invulling Technische Staf
De afgelopen periode werd duidelijk dat het investeren in nieuwe coördinatoren, hoofdtrainers en coaches van eigen gelederen noodzakelijk was. Wij hebben er daarom voor gekozen om iemand met ervaring en senioriteit aan ons te verbinden. Dit is, zoals wij eerder informeerden, Joris de Vries in de functie van Technisch Manager. Ook de Technische Commissies zijn weer bijna op volle sterkte. De TC senioren is opgepakt door Arjen Veenstra en Michiel Doeleman. De TC junioren is weer compleet omdat Marjo Ballegoijen de Jong de jongenslijn onder haar hoede heeft genomen. Een geheel nieuwe TC jongste jeugd is opgezet met Ray van der Klis, Tanja Heijda en naar verwachting sluiten Bart Helder en Jacqueline Tijkotte ook dit seizoen aan. Al met al een ontzettend mooie invulling waar we trots op zijn.
 
Basiscursus
Afgelopen donderdag is bij MHCC de basiscursus voor trainers en coaches gestart. Een 3-daagse cursus onder leiding van Lutger Brenninkmeijer (opleider van de KNHB). Tijdens deze cursus hebben wij groep van ruim 30 enthousiaste leden bijeen. 

Oude rotten 
Een mooie aanvulling op de komst van Joris de Vries zijn een aantal ervaren betrokkenen die zijn opgestaan om training te geven en/of trainers te begeleiden. Een zeer gemêleerd gezelschap dat bestaat uit oud-hockeyers Oscar Honing, Coen Schoon, maar ook sportieve ouders met een mindere of zelfs geen hockey-achtergrond zoals Ralph van Dijk, Marc Nieuwenhuizen en José Trigo Gómez. Daarnaast zijn er binnen de club een aantal leden actief die werkzaam zijn (of zijn geweest) in de hockeysport zoals Dick Nugteren, Sjoerd Zomers en Robert van Kalkeren. En zo zijn er nog tal van andere personen die allemaal zo hun ervaring op verschillende vlakken met elkaar delen.
 
Samen op het veld
De teams zijn in het trainingsschema meer aan elkaar gekoppeld en daardoor dus vaker samen op het trainingsveld. Dit zorgt voor saamhorigheid binnen de trainersgroep en onderling bij de teams.
 
Communicatie
Al deze trainers, coaches en hulpouders hebben we samen gebracht in een appgroep. In deze appgroep worden ervaringen en voorbeelden gedeeld. Een mooie ontwikkeling om ongeacht je niveau of nummer achter je team elkaar te helpen.
 
Samenvattend
We streven naar een nieuwe positieve omgeving waar voor iedereen ruimte is om, met veel plezier én vertrouwen, te groeien. Leren om voor een groep te staan, leren verantwoordelijkheid te nemen en vooral om met elkaar een glimlach te creëren op het veld.
 
Wij kijken er naar uit. Word jij enthousiast van onze plannen en wil je meedenken, meedoen of heb jij suggesties? Deel het alsjeblieft met ons.

Samen maken we de club sterk!

Technische Commissie Agenda

Nog geen agenda punten.