header foto
 

Succesvol zaalseizoen!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

10-2 Afgelopen maanden hebben 30 teams van MHCC meegedaan aan de zaalcompetitie. En niet zonder succes. Maar liefst 4 teams zijn kampioen geworden. De jongens A1, Meisjes A2, A3 en D1. In sommige gevallen met ongeslagen wedstrijden maar ook met spannende ontknopingen in de laatste wedstrijden.  Van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties.

Lees verder

Zondag 7 april wedstrijd voor 'oud' hockeyers

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-1 Heb jij ook weleens zin om weer met je stick achter een balletje aan te rennen? Echter kan jij ook geen commitment geven aan een team? Dan hebben we nu de oplossing voor je op MHCC!
Op zondag 7 april 2019 organiseren we een tweetal wedstrijden voor oud hockeyers: een dameswedstrijd en herenwedstrijd.

Lees verder

Videoanalyse voor de hele club

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

16-1 Vanmorgen vroeg is er gestart met de aanleg van een gloednieuw videoanalysesysteem. Langs het Van Hier veld wordt over de hele lengte van het veld een kabel in de grond gelegd. Medio februari verwachten we dat de camera's geplaatst kunnen worden.
Het videosysteem wordt clubbreed ingezet en is beschikbaar voor iedereen die speelt op het Van Hier veld.Lees verder

Hockey trip Ierland één groot feest!!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

21-12
Trimteam B van hockeyclub MHCC in Castricum speelde op 14 en 15 december twee wedstrijden in Ierland tegen Galway. De eerste confrontatie ging door een late goal van de Ieren met 2-1 verloren. Vijanden op het veld, maar vrienden in de pub: beide teams bouwden daar na de wedstrijd een mooi feestje. Nog lang werd nagepraat over de mooie acties op het veld. De volgende dag, bij de

Lees verder

Indeling scheidsrechters zaal

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

27-11 De TC heeft ook dit jaar de scheidsrechters voor de 30 zaalteams centraal ingedeeld. Om met 30 teams de zaal in te gaan, kan dat alleen wanneer we met elkaar voor elkaar gaan fluiten. We hebben getracht de "fluitdruk" zo laag mogelijk te houden maar ook dat kan alleen wanneer iedereen zijn/haar steentje bijdraagt. Indien je verhinderd bent, mag je uiteraard ruilen. Hier ben je echter ZELF

Lees verder

Ophalen zaalhoezen

Hockeyzaken

16-11Vrijdag 16 november en maandag 19 november kunnen , tussen 19.30 en 20.00 de teams die in de zaal gaan spelen en reeds een tas hebben, de benodigde zaal-hoezen ophalen. Wil je ook zaalballen? Dan kun je deze tegen betaling van €10,- borg ook direct meenemen. Dit geldt alleen voor de teams die reeds een tas hebben.Voor de teams zonder keeperstas volgt een apart moment!!!

Lees verder

Coachavond 11-tallen ABCD

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

14-9 Zaterdag 29 september om 19:00 zal de eerste coachavond van dit seizoen voor de 11-tallen ABCD georganiseerd worden.


Lees verder

Scheidsrechtersindeler jeugd gezocht.

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

14-8 We zijn dringend op zoek naar iemand die de scheidsrechters kan/wil inroosteren bij de wedstrijden van de A, B, C en D jeugd. In het begin zal dat waarschijnlijk 2 uurtjes per week kosten, maar na verloop van tijd heb je aan een uurtje voldoende. Een uitgebreide functieomschrijving is aanwezig en begeleiding vanuit een ‘oude rot in het vak’ ook.

Lees verder

Nieuwe functie Daan van der Helm

Hockeyzaken

15-6 Vanaf komend seizoen zal hoofdtrainer Daan van der Helm de functie van  technisch directeur jongste jeugd vervullen bij HBS. Wij feliciteren Daan van harte met deze nieuwe uitdaging.

Lees verder

MA2 kampioen!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-5 Afgelopen zaterdag is de MA2 (zonder zelf te spelen) kampioen geworden. Ze zijn de laatste wedstrijden niet meer te achterhalen en dat is echt een hele mooie prestatie. Door als team goed en positief samen te werken, elke week weer zich weer maximaal in te zetten, hard te werken, tegenslagen te overwinnen en vaak mooi veldspel is dit gelukt. En daar zijn de meiden en coaches best trots

Lees verder

Castricum - Noordwijk

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

14-5 Castricum behaalt cruciale zege op concurrent Noordwijk Castricum – Noordwijk (3- 1) 4- 2

Lees verder

MB5 kampioen!!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

1-5 Na al zaalkampioen te zijn geworden zijn dé meiden van Mb5 21 April met nóg 3 wedstrijden te spelen ook veldkampioen geworden. Dóór dé uitwedstrijd tegen directe concurrent  Hoorn met 1-2 te winnen kunnen de  meiden met  11 punten voorsprong en  nog 3 wedstrijden te spelen niet meer worden achterhaald. Eén fantastische teamprestatie!!!


Lees verder

JA2 ongeslagen kampioen!!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

29-4Afgelopen zaterdag is JA2 met nog 3 wedstrijden te gaan ongeslagen kampioen geworden.  De start na de zomervakantie was wat moeizaam, maar al snel wisten de jongens elkaar in het veld te vinden. Door goed samen te werken en iedere wedstrijd weer onvermoeibaar voor de winst te gaan kwam na de winterstop en 2 oefenwedstrijden het kampioenschap snel in beeld.  De gewonnen uitwedstrijd

Lees verder

Castricum - Catwijck

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

26-4 Castricum dames verslaan ook Catwijck
 
Castricum – Catwijck (2- 1) 3- 2
 

Lees verder

8 mei Hockey Clinic voor de C en D jeugd!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

18-4 Op dinsdag 8 mei zal er op Castricum een hockeydag met verschillende hockeyclinics gegeven worden voor de C en D jeugd. De clinics zullen gegeven worden  door ervaren trainers. Op deze dag zul je veel leren over scoren en passeer technieken, zoals choppen, speed dribbel en aerials (de clinic is ook voor keepers). 

Lees verder

Dames 1 - Pijnacker Dames 1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-4 Sterk Castricum wint overtuigend van Pijnacker
 
Castricum – Pijnacker (2- 0) 5- 0
 

Lees verder

Castricum Dames 1 - Gooische Dames 1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

3-4 Castricum dames buigen pas na shoot-outs voor 1e Klasser Gooische HC
Castricum – Gooische HC (0- 0) 2- 2

Lees verder

Bekerwedstrijd Dames 1 Castricum - Gooische Dames 1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

29-3 Dames 1 speelt maandag Tweede Paasdag om 12:45 tegen eersteklasser Gooische Dames 1 voor een plek in de kwartfinale van de beker. We hopen jullie allemaal langs de lijn te zien maandag!

Lees verder

Zandvoort Dames 1 - Castricum Dames 1

Hockeyzaken

26-3 Castricum dames walsen over Zandvoort heen
Zandvoort – Castricum (0- 9) 0- 15
De hockeybond wil het klasse verschil in de 3e Klasse verkleinen door extra promotieplaatsen te creëren voor ploegen bovenin. Die gedachte werd afgelopen zondag bevestigd in het duel tussen hekkensluiter Zandvoort en Castricum. Zelden is een duel zo eenzijdig geweest. De wedstrijd was dan ook al snel

Lees verder

Silver Cup Castricum - Qui Vive

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-3 Castricum dames triomferen in onvervalste bekerthriller
 
Castricum – Qui Vive (1- 1) 2- 1
 

Lees verder

Schema zaalhockeytrainingen

Hockeyzaken

29-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie het complete trainingsschema voor de rest van het zaalseizoen. Enkele trainers moeten nog worden ingevuld en die zullen  z.s.m. in het schema worden bijgevoegd.

Lees verder

Training zaal vanavond gaat niet door!

Hockeyzaken

11-12Beste zaalhockeyers,
Vanwege de aanhoudende weersverwachtingen is er besloten om vanavond 11 december niet te trainen in Akersloot. Wij vinden het niet veilig en verantwoord om toch te gaan trainen vanwege de situatie op de weg. Excuses voor het ongemak!

Lees verder

Trainingsschema zaal

Hockeyzaken

6-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie het trainingsschema voor de zaal tot aan de kerst.
Mocht je een training niet kunnen meld je dan af bij de trainer. Ton Bouman 0640420886 Daan van der Helm 0620880805 Hidde van Schaik 0613192689Lees verder

Coachavond zaal dinsdag 28 november

Hockeyzaken

27-11 REMINDER!
Voor alle coaches, trainers, managers en begeleiders in de zaal organiseren wij  vanavond 28 november  een bijeenkomst. In tegenstelling tot de eerder gecommuniceerde 4 delen hebben we gekozen voor 3 delen, te weten: organisatie en tactiek en tactiek 2.0. Het eerder genoemde deel arbitrage komt te vervallen omdat dit reeds in Heiloo aan bod is

Lees verder

Coachavond zaal dinsdag 28 november

Hockeyzaken

17-11 Voor alle coaches, trainers, managers en begeleiders in de zaal organiseren wij op dinsdagavond 28 november een bijeenkomst.  De bijeenkomst bestaat uit vier losse delen zodat iedereen zelf kan kiezen bij welk deel/welke delen je graag aanwezig wilt zijn.

Lees verder

Zaalselecties

Hockeyzaken

10-10Ondanks dat het seizoen 2017-2018 pas net van start is gegaan komt het zaalseizoen er ook al weer aan. Komende week zullen de selecties plaatsvinden op maandag 16 oktober en op woensdag 18 oktober . ( beide in de sporthal de Lelie in Akersloot )

Lees verder

Coachavond ABCD breedteteams

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

19-9 Maandag 16 oktober organiseren we een coachavond voor de breedteteams van 19:30 tot 21:00 uur. Tijdens deze avond willen we een aantal onderwerpen graag belichten, zoals de organisatie rondom de zaterdag, de communicatie, de samenwerking tussen trainers en coach en het team en uiteraard willen we ook een stuk hockeyinhoud belichten. We willen deze avond ook gebruiken om met elkaar kennis

Lees verder

Plan B voor D kamp!!!

Hockeyzaken

16-9Helaas moeten we voor ons gezellige D kamp plan B uit de kast trekken!  Door de hevige regenval kan het kampeergedeelte niet doorgaan. Alle D jeugd is om 18.00 uur welkom. We gaan er evengoed een super avond van maken. Jullie mogen dan om 23.00 opgehaald worden en zijn dan zondagochtend om 08.00 uur weer welkom voor het ontbijt en het toernooi.

Lees verder

Super Sunday! Dames 1 en Heren 1 thuis!

Hockeyzaken

7-9Zondag 10 september a.s. is het dan eindelijk zover, de competitie gaat beginnen voor Dames 1 en Heren 1!! Het belooft voor beide teams een mooi seizoen te gaan worden en niet alleen vanwege het feit dat Heren 1 en Dames 1 weer tegelijk thuis en uit spelen. We zien jullie zondag graag allemaal langs de lijn. Om 12:45 speelt Dames 1 haar eerste wedstrijd tegen Hisalis en om 14:45 speelt Heren 1

Lees verder

Gezocht: indeler scheidsrechters voor de zaterdagcompetitie

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

19-6 We zoeken: degene die de scheidsrechters voor de zaterdagwedstrijden gaat indelen! Pak jij dit op, dan wordt je uitgebreid ingewerkt in een mooie en betrokken taak. Het hockey seizoen is zo goed als afgesloten door alle teams.  Er wordt op vele vlakken alweer heel hard en zeer enthousiast gewerkt aan het volgende seizoen. Om in september weer volop te kunnen spelen hebben we elke

Lees verder

Breedteselectie(LET OP TIJDEN AANGEPAST)

Hockeyzaken

4-4Hoi allemaal,
volgende week is het zover, de breedteselectie is daar. In de bijlage de meisjes die zich hebben opgegeven(mocht je als nog willen tot as vrijdag 7 april kun je je nog opgeven)

Lees verder

Afscheid Sake Hermans als hoofdtrainer

Hockeyzaken

27-3 Hierbij willen we jullie laten weten dat wij, na goed overleg, aan het einde van dit seizoen afscheid zullen nemen van Sake Hermans als hoofdtrainer. We zijn Sake zeer dankbaar voor de afgelopen jaren van prettige samenwerking.   Dit betekent dat we vanaf dit moment op zoek gaan naar een nieuwe jeugd hoofdtrainer voor MHCC. Tevens beraden we ons op een nieuwe bezetting

Lees verder

Informatieavond zaalhockey

Hockeyzaken

21-11Op dinsdagavond 22 november, vanaf 20 uur is er voor alle coaches, begeleiders en managers van de zaalhockeyteams een informatieavond. De avond zal gaan over alle belangrijke aspecten van het zaalhockey, zoals de in te vullen zaaldiensten, materialen, spelvormen etc. Tegen de borg van € 10,- kunnen de benodigde twee zaalballen opgehaald worden.  Het clubhuis is open

Lees verder

Zaalselectie

Hockeyzaken

17-10Hoi allemaal,
in de bijlage de zaalselectie.
Groet de TC

Lees verder

MA1 speelt dit seizoen Super A!!!

Hockeyzaken

16-10 Het is MA1 afgelopen zaterdag gelukt om de beslissingswedstrijd tegen MA1 Rood-Wit met 0-1 te winnen. Het werd een ongelooflijk spannende wedstrijd met meer balbezit en veldoverwicht voor Castricum maar kansen over en weer. De tweede helft wist Castricum de 0-1 te maken en daarna ging Rood-Wit alles of niks spelen. Met als gevolg meer druk op Castricum en 1 minuut voor tijd wist Rood-Wit nog

Lees verder

Herfstvakantie

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-10In de herfstvakantie zijn er geen trainingen voor de (jongste)jeugd tenzij anders afgesproken met je trainer/trainster.
Wij wensen iedereen een fijne vakantie!


Lees verder

Moedig MA1 aan voor een plek in de super A!!!

Hockeyzaken

10-10 Afgelopen zaterdag is MA1 door een gelijkspel tegen HBS tweede geworden in de voorcompetitie in een sterke poule met Hoorn, Xenios, HBS, Myra en Qui Vive. Nummer 1 Qui Vive gaat rechtstreeks naar de super A. MA1 speelt dankzij de tweede plek een beslissingswedstrijd tegen MA1 Rood-Wit voor eveneens een plek in de super A. De beslissingswedstrijd wordt gespeeld op het complex van Athena om

Lees verder

Mooie start eerste trainersbijeenkomst!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

9-10Op zaterdag 1 oktober vond de eerste trainersbijeenkomst van dit seizoen plaats, alle trainers van zowel de jongste jeugd als de elftallen waren hiervoor uitgenodigd.
Na eerst een korte introductie over wat algemene trainerszaken (waaronder het gebruik van de Hockeyacademie) was het woord aan Martin.


Lees verder

Opgave zaalhockey.

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

15-9INSCHRIJVING ZAALHOCKEYTEAMS VOOR 18 SEPTEMBER.
De veld competitie is nog maar net begonnen en we beginnen al over de zaalhockey. Om dit jaar met je 11-tal team de zaal in te kunnen gaan is het belangrijk om het team uiterlijk komend weekend bij de lijncoördinator op te geven. Elk ABCD of seniorenteam kan meedoen in de zaal als er minimaal 9 spelers mee gaan doen, liefst

Lees verder

Inleveren lijnstopmaskers

Hockeyzaken

4-9 Beste jeugdspelers en speelsters van MHCC. Er komt weer een nieuw seizoen aan vol
met wedstrijden waarin de strafcorner een wezenlijk onderdeel is van het hockeyspel.
Om veiligheid bij de strafcorner te vergroten is het niet alleen voor de keepers van belang
om goed beschermd te zijn maar ook voor de spelers en speelsters die bij de verdedigende

Lees verder

We gaan met z’n allen naar Rotterdam!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-6
De protestcommissie heeft ons in het gelijkgesteld en de uitslag van de wedstrijd Roomburg D1 – MHCC D1 aangepast naar een 2-3 overwinning!! Hierdoor is ons D1 geplaatst voor de promotiewedstrijden voor een plek in de 2e klasse. Van harte gefeliciteerd dames met dit behaalde resultaat. Maar zij zijn er nog niet, er zullen zondag nog 5 wedstrijden gespeeld moeten worden om

Lees verder

Selectie jongens

Hockeyzaken

17-6 De teamindelingen voor het seizoen 2016-2017 zijn bekend. Deze zijn terug te vinden na inloggen onder het kopje Documenten MHCC Teamindelingen jongenslijn 2016-2017.

Lees verder

Selectie meisjes

Hockeyzaken

16-6 De teamindelingen voor het seizoen 2016-2017 zijn bekend.
Deze zijn terug te vinden na inloggen onder het kopje Documenten MHCC Teamindelingen Meisjeslijn 2016-2017. Let op(!) In deze indeling zijn de keepsters voor meisjes A nog NIET opgenomen gezien de selectie en gesprekken die hierover nog plaatsvinden.

Lees verder

MD1 KAMPIOEN!!!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

30-5 Na een spannende wedstrijd is MD1 erin geslaagd om op eigen veld kampioen te worden! Het was warm, heel warm en het water was niet aan te slepen. Bloemendaal wist het nog heel spannend te maken door in de eerste  helft op 0-1 voorsprong te komen.  Gelukkig wist de coach Lisanne Peters in de rust de meiden op te peppen en in de eerste minuut van de 2e helft kwam meteen de gelijkmaker.

Lees verder

JA1 KAMPIOEN!!!

Hockeyzaken

21-5Bloed, zweet (vreugde)tranen, kramp, de kampioenswedstrijd van JA1 had het allemaal. In een zinderende wedstrijd waar de hartslag van menig supporter even hoog lag als de gemiddelde speler op het veld is JA1 erin geslaagd het kampioenschap op eigen veld te behalen door af te rekenen met  Bloemendaal. Bloemendaal was er als nummer 2 alles aan gelegen het gat te verkleinen met Castricum door

Lees verder

SAQ clinic afgelast

Hockeyzaken

30-4Tot onze spijt is de SAQ clinic afgelast door te weinig animo. Wij gaan op zoek naar een andere datum.
TC

Lees verder

Start voorbereiding seizoen 2016-2017

Hockeyzaken

11-3 Beste spelers/speelsters en ouders van MHCC,
Het plannen van de zomervakantie breekt weer aan. Om te zorgen dat je als selectiespeler op tijd terug bent voor de eerste training zullen wij nu alvast de data communiceren waarop we beginnen!

Lees verder

Jongens D1 kampioen

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

23-2 Het zaalteam van de jongens D1 is afgelopen zondag kampioen geworden.
Om de titel binnen te halen moest een van de twee wedstrijden in het laatste speelweekend gewonnen worden.
De eerste wedstrijd van de dag, tegen de directe concurrent, werd jammer genoeg na een zeer intens en technisch hoogstaand duel net aan verloren.

Lees verder

MB12 ZAALKAMPIOEN!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

20-2Onze meiden van MB12 zijn zaterdag kampioen geworden in de zaal. In de wedstrijd tegen Kraaien MB1 liep het team onverwacht tegen een 0-3 achterstand op. Daarna werd een heerlijke inhaalrace ingezet. Vanaf de tribune werd luid aangemoedigd door de vele supporters.  Met volle inzet, inzet en nog eens inzet en met een prima samenwerking werd een 8-3 winst op het scoreboard gezet. Daarmee was

Lees verder

DAMES 2 ZAALKAMPIOEN!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-2 Afgelopen zondag is Dames 2 kampioen geworden in de zaal, en hoe! Ze bleven 8 wedstrijden ongeslagen en met een doelsaldo van maar liefst +61 waren ze overduidelijk de sterkste van de poule. Een team van 8 meiden met een enorme passie voor "het spelletje” speelde zaalhockey zoals het bedoeld is. Het was een lust voor het oog en dankzij de perfecte teamspirit en Lotte als weergaloze keepster

Lees verder

Afgelast!

Hockeyzaken

22-1Vanwege het slechte weer zijn de velden niet bespeelbaar. De jongste jeugdtrainingen zullen om die reden niet doorgaan vanmiddag.
Met Vriendelijke Groet,
De TC

Lees verder

Afgelast!

Hockeyzaken

18-1Vanwege het slechte weer zijn de velden niet bespeelbaar. Ook vanavond zal daar geen verandering in komen gezien het huidige weer en de weersverwachting. De veldtrainingen en SAQ trainingen voor vanavond zullen om die reden niet doorgaan.
Met Vriendelijke Groet,
De TC

Lees verder

Info avond zaalhockey voor coach en managers

Hockeyzaken

11-11Beste zaalcoaches en managers
Naar een wat ons betreft zeer geslaagde eerste coachavond van dit seizoen voor het veld gisteravond staat gelijk de volgende coachavond al weer voor de deur. We willen alle zaalcoaches uitnodigen voor een coachavond op zaterdagavond 14 november van 18:30 tot 20:30. We gaan tijdens deze avond in op de praktische zaken die geregeld moeten worden voor het

Lees verder

Selectie JD1 en JD2

Hockeyzaken

25-10Beste spelers,
Jullie kunnen de nieuwe teamindelingen en de nodige informatie die daarbij hoort vinden na het  inloggen  op de tab C lub -> Documenten -> Selectietrainingen 2015/2016 -> Selectie JD1 JD2 veld 2015-2016.
Met Vriendelijke Groet,
De Technische Commissie

Lees verder

Zaalselecties

Hockeyzaken

18-10Beste spelers en speelsters,
Jullie kunnen de definitieve zaalselecties voor het seizoen 2015-2016 vinden na het inloggen   op de tab C lub -> Documenten -> Zaalhockey 2015/2016.
Met vriendelijke groet,
De TC

Lees verder

Coachavond

Hockeyzaken

14-10 Beste coaches, vorig jaar zijn we gestart met een coachavond gericht op JOU! Waar heb je invloed op in een wedstrijd, energie volgt aandacht, wat doe je met wisselspelers en nog veel meer interessante onderwerpen werden belicht.

Lees verder

Selectie training zaal

Hockeyzaken

1-10Beste jeugdleden,
wij snappen dat jullie helemaal in de voorcompetitie zitten, maar met het koudere weer komt ook het zaalhockey er weer aan. Om iedereen in te delen in een team waar hijzij past zijn er weer zaal selecties en wel de volgende:
Schema zaalselectie meisjes maandag 12 oktober
Lijn

Lees verder

Training MB3 en MB4 afgelast

Hockeyzaken

4-9De trainingen van MB3 en MB4 om 17:30 gaan niet door!Lees verder

Dames 2 wint Start Up toernooi op Overbos

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

31-8Het moet alweer een aantal jaren geleden zijn dat er een leuk, fris, enthousiast en fanatiek Dames 2 team rondliep op de club dat bovenin meespeelde in de reserve 1e klasse. Er werd fanatiek getraind en geknald op zondag maar de 3e helft was ook minstens zo belangrijk. Er was een goede mix tussen ervaren speelsters en talenten die doorstroomden vanuit de jeugd. Helaas is het daarna een aantal

Lees verder

Teamindelingen Jongens, meisjes en 8DEF staan online

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

8-6Op de site staan de teamindelingen voor het seizoen 2015-2016. 
De teamindelingen zijn met zorg gemaakt door de Technische Commissie, bestaande uit de lijncoördinator en de trainingscoördinator/hoofdtrainer. Op de website zijn bestanden te vinden voor de jongenslijn, de meisjeslijn en de 8DEF.  De teamindeling voor jongens A staat nog niet op de site. Hierover is nog

Lees verder

Zaaltraining t/m 15 februari

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-1 In de bijlage het trainingsschema voor de zaal tot en met 15 februari. Dit is tevens het laatste schema, want 14/15 februari is het laatste speelweekend van de zaalcompetitie. Gelukkig hebben we voor alle trainingen weer een trainer kunnen vinden. Wie niet kan trainen wordt dringend verzocht zich af te melden bij de betreffende trainer. Emailadressen van de trainers zijn te vinden in de

Lees verder

Support de beslissingswedstrijden op Alliance!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

8-10 Zaterdag 11 oktober a.s. zal een spannende dag worden voor MHCC. MB1, MA1 en JA1 spelen dan een beslissingswedstrijd op het complex van Alliance.
Bij winst kan Super B (MB1) en Super A (MA1 en JA1) gehaald worden.
Het programma:
10:00 uur MB1 Castricum - MB1 Qui Vive
14:00 uur MA1 Castricum - MA1 Qui Vive
16:00 uur JA1 Castricum - JA1 Reigers

Lees verder

Voor-competitie Meisjes B1 zaterdag a.s.

Hockeyzaken

30-9Zaterdag 4 oktober speelt Castricum Meisjes B1 om 12:30 thuis tegen Athena Meisjes B1. Om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Super B zal er gewonnen moeten worden met ruime cijfers. Meisjes B1 hoopt dan ook dat iedereen langs de lijn zal staan voor de nodige support!

Lees verder

D-kamp

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-9Zaterdagavond en zondagochtend hebben de jongens en meisjes van de D genoten van een prachtig kamp. Na het opbouwen van de tenten en een heerlijke maaltijd hebben de Dames 1 en Heren 1 een clinic gegeven waarin alle geheimen van het hockeyen geoefend zijn. Daarna was het dansen met Mariz in de disco. Zondagochtend waren er ter afsluiting onderlinge wedstrijden. Een dikke dankjewel naar de

Lees verder

Keepers gezocht

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-4 Voor komend seizoen is MHCC op zoek naar keep(st)ers met ambitie voor Meisjes D en C en enkele Jongensteams. Al vaker zijn spelers/sters op latere leeftijd gaan keepen en hebben het geschopt tot het grote Oranje. Wil jij komend seizoen in een selectieteam in Meisjes D of Meisjes C spelen of in een van de jongensteams, dan is dit je kans. Geef zo snel mogelijk je naam door en in overleg zullen

Lees verder

Nieuwe Senioren teams bij MHCC

Hockeyzaken

9-3Na de winterstop zijn 2 nieuwe senioren teams aan de competitie toegevoegd! Dames-3 en Heren-5, beide jonge teams die in de 18+ competitie uitkomen. Als bestuur zijn we zeer blij dat het beleid met 18+ teams dat 3 jaar geleden is ingezet nu voor groei bij de senioren zorgt! Het Bestuur

Lees verder

Met Oranje! (instuiftraining op de donderdagmiddag)

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

6-3 We gaan weer verder (vanaf donderdag 6 maart) met de wekelijkse instuiftraining. Naast de reguliere teamtrainingen die iedereen heeft bieden wij op donderdag van 16.00 tot 17.00 een training voor iedereen. Op dit tijdstip kun je gewoon langskomen en komen hockeyen. Van MD4 tot aan JA1 en alle teams die er tussen zitten!

Lees verder

Meetrainen met een hoger team.

Hockeyzaken

4-3Vanaf 10 maart wordt er door een aantal spelers meegetraind met een ander team, een derde trainingsmoment.Als een club willen we gezelligheid combineren met het ontwikkelen van ieders talent, dit laatste proberen we door middel van het meetrainen met een ander team.

Lees verder

Meisjes D1 Zaal KAMPIOEN!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-2 Meisjes D1 is gisteren kampioen geworden in de zaal. Na een moeilijk begin, na 4 wedstrijden 4 punten, werden alle wedstrijden gewonnen tot afgelopen zondag. Met 1 puntje voor op Hurley en 2 op Bloemendaal, speelden de meiden in Alkmaar juist een drieluik tegen deze concurrenten.

Lees verder

Zaalhockeytraining deel 3

Hockeyzaken

24-11 Hierbij het overzicht van de zaaltrainingen van woensdag 27 november tot en met zondag 1 december.
In overleg met de hoofdtrainers werken we aan het volledige overzicht.
 


Lees verder

ZAALHOCKEY TRAINING, AANGEPAST SCHEMA

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

19-11 We hebben wat kleine wijzigingen door moeten voeren voor de zaaltrainingen. Dit onder andere omdat we onder andere trainers hebben moeten zoeken omdat die bijvoorbeeld niet konden op de aangegeven tijdstippen. Als je niet kan laat het even weten bij de manager van je team of bij de trainer(s)    De geel gearceerde teams hebben een andere tijd en of locatie

Lees verder

Indelingen Senioren op de site

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

6-7De indelingen van de Senioren staan nu online. Op dit moment worden nogsteeds leden die opgezegd hebben nagebeld en indelings afwegingen gemaakt. Uiteraard worden de indelingen voor Dames-1 & Heren-1 pas vlak voor aanvang nieuwe seizoen afgerond en zullen tot dan toe alleen indicatief zijn. Bijgaand alvast de voorlopige indelingen van H2 tm H4 + Dames 2 + veterinnen. Het password is

Lees verder

Teamindeling MD1 en MD2 ook bekend

Hockeyzaken

22-6Ook de laatste teamindelingen zijn bekend. Voor MD1 en MD2 staat de indeling op de inmiddels bekende plek. Inloggen op de site, vervolgens bij documenten en selecties 2013-2014. 

Lees verder

Bekendmaking trainingsgroep MD12

Hockeyzaken

8-6 Zojuist is via de site de groep MD12 bekend gemaakt. Deze groep zal nog 3x doortrainen om tot de definitieve indeling van MD1 en MD2 te komen. Meer informatie is te vinden door in te loggen op de site. Vervolgens in het linkermenu klikken op "documenten". Vervolgens in de categorie "Selectietrainingen 2013-2014", daar staat het document "MD12 voorselectie". 

Lees verder

Procedure selectietrainingen en bekendmaking selectielijsten

Hockeyzaken

31-5 Als Technische Commissie hebben wij met zorg onderstaande lijsten en procedures opgesteld.Via dit document maken wij de tijden en namenlijsten bekend van de selectietrainingen voor het seizoen 2013-2014.

Lees verder

Sportways bij Mhcc, ook deze Zomer !!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

29-5
SportWays Kids- & Youngstar dag kampen: 
SportWays Kids is een mini hockeykamp voor kinderen van 6 t/m 9 jaar.  In de ochtend op hun eigen niveau hockeytraining, in de middag een toernooi en aan het eind van de middag diverse andere sporten, spellen en hockeyvarianten.

Lees verder

Trainingen gaan door

Hockeyzaken

15-3De velden zijn prima speelbaar en na 16:00 is het zo goed als droog. We kunnen dus lekker trainen! Denk wel aan goede kleding!

Lees verder

Meetrainen met een ander team.

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

15-3 Vanaf 18 maart wordt er door een aantal spelers meegetraind met een ander team, een derde trainingsmoment.
Als een familieclub met ambities, waarbij we gezelligheid combineren met het ontwikkelen van ieders talent willen wij voor enkelen een derde trainingsmoment creëren.

Lees verder

Verlichting op veld 3: Alles weer gerepareerd!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-3De verlichting aan de kant van de Rugby was stuk (de rij aan de kant van het bos deed het wel, dus er kon wel getraind worden!) omdat de rechter sleutel-schakelaar op de kast naast het veld defect was. De installateurs zijn vrijdag geweeste en hebben het snel gerepareerd! tegelijk met een paar defecte lampen op veld 1 en veld 2. De Klusgroep


Lees verder

Traingen afgelast vanaf 19:00!!

Hockeyzaken

11-2
Helaas zijn de velden al glad geworden door de vorst. Vanaf 19:00 kan er niet meer getraind worden i.v.m. de veiligheid van de spelers.
Het gaat om MB3, MB4, MB5, MA1, JC2 en Senioren. 
We hopen iedereen nog op tijd te bereiken met dit bericht.


Lees verder

Geen trainingen vrijdag 8 februari

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

7-2Helaas zijn de velden nog bevroren en dus glad. Het is onverantwoord om te trainen voor de veiligheid van een ieder. Bovendien kunnen we daarmee het veld beschadigen. Alle trainingen van vrijdag 8 februari komen te vervallen.
Morgenochtend worden de velden gekeurd voor de wedstrijden.

Lees verder

Alle jeugd-trainingen starten weer volgens het normale schema.

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

4-2Vanaf maandag 4 februari gaat het "normale" trainingsschema (voor de 11ABCD en 8DEF) weer in. Alle teams zullen gewoon twee keer trainen op de bekende dagen en tijden. Mocht je de tijd niet meer zeker weten dan kun je na het inloggen op de site onder het kopje trainingsschema de tijden vinden. Links onderin. Trainingsschema

Lees verder

Veldtrainingen starten weer!

Hockeyzaken

28-1 Vandaag kunnen de velden weer worden gebruikt om te trainen. Het aangepaste trainingsschema is nog van toepassing.


Lees verder

Trainingsschema in januari

Hockeyzaken

7-1 Voor de duidelijkheid hier nogmaals het trainingsprogramma voor de maand januari:
-De jongste jeugd traint alleen op vrijdag. De trainingen op dinsdag en woensdag vervallen.  - Voor de breedte jeugd (teams die geen zaalhockey spelen) vervalt de tweede training in januari, behalve voor MD3, MD4, MC5 en MC6, van deze teams vervalt de eerste training.

Lees verder

Kerst Instuif Partijtjes (KIP)

Hockeyzaken

12-12Op vrijdag 14 december zijn de zogenaamde Kerst Instuif Partijtjes (KIP). Bijna alle teams hebben de KIP gewoon op hun eigen trainingstijd, alleen de jongens van de JE6-1, JE6-2, JE6-3 en JE6-4 mogen een uur eerder te komen, dus om 16.00u.

Lees verder

MA3, verslaat Xenios

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

3-12 Hieronder volgt een verslag van een van de teams van MHCC die je normaal niet op de voorpagina ziet. Wekelijks kiezen wij een team uit dat via dit podium verslag kan doen van de gespeelde wedstrijd. Als je denkt dat jouw team hier ook moet komen te staan, geef dit dan door aan je hoofdtrainer of lijncoördinator en wellicht ben jij het gelukkige team van de week. 

Lees verder

Teamindelingen zaalhockey

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

28-11De teamindelingen van het zaalseizoen 2012-2013 staan op de site. Lees daar zorgvuldig de begeleidende tekst. 
De indelingen zijn te vinden door in te loggen op de site. Klik op documenten --> selectietraining meisjeslijn of jongenslijn. Lees verder

Met de jeugd zit het wel goed!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

16-10 In de voorcompetitie hebben de jeugdteams van de club mooie resultaten neer. Mede door de inzet, hulp en vooral veel enthousiasme van trainers en coaches hebben we het als club goed gedaan. Per team staat hieronder beschreven hoe de voorcompetitie is verlopen. Wij hopen dat iedereen dit enthousiasme blijft leveren, op naar de echte kampioenschappen!
De Technische Commissie.

Lees verder

Hockey op de Olympsiche Spelen

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

30-7Terwijl op dit moment iedereen geniet van een zomerstop zijn de dames en heren van de Nederlandse teams op jacht naar olympisch goud. Natuurlijk altijd leuk om een wedstrijd te volgen en toppers als Kim Lammers, Maartje Paumen en Teun de Nooijer in actie te zien komen. De wedstrijden zijn te zien via Nederland 1 of via www.nos.nl, hieronder het schema met de dagen en tijden. Kijk, geniet, leer en

Lees verder

Trainingen Jongens ABCD elftallen maand juni

Hockeyzaken

11-6De komende twee weken wordt er nog doorgetraind in de nieuw gevormde ABCD elftallen. Het schema is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen jongenslijn 2012" en dan op het bestand "trainingsschema Jongens ABCD juni 2012"


Lees verder

De ABCD-teamindelingen zijn bekend

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

8-6 De teamindelingen zijn met zorg gemaakt. Bij de meisjeslijn is dit door de Technische Commissie bestaande uit de lijncoördinator en de trainingscoördinator gedaan. Bij de jongenslijn is deze indeling gemaakt door de trainingscoordinatoren. Dit hebben wij gedaan op basis van de door coaches en trainers ingevulde TIPS, beoordelingen van de TC en indien van toepassing

Lees verder

Voorlopige selectiegroep

Hockeyzaken

5-6 De namen van de voorlopige selectiegroep MA staan op de site. Het document is te vinden na het inloggen. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen meisjeslijn 2012" en dan op het bestand "MHCC Voorlopige selectiegroep MA". 

Lees verder

Selectiegroep JD1-2 en J8D

Hockeyzaken

1-6 De namen van de selectiegroep JD1-2 en J8D staan inmiddels op de site. Het document is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen jongenslijn 2012" en dan op het bestand "Selectiegroep MHCC JD1-2 en J8D"

Lees verder

Selectiegroep MD1-MD2

Hockeyzaken

26-5De namen van de selectiegroep MD1-MD2 staan inmiddels op de site. Het document is te vinden na het inloggen op de site. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen meisjeslijn 2012" en dan op het bestand "Selectiegroep MD"

Lees verder

Meisjes C6 KAMPIOEN !!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

20-5 Het was vorige week thuis eigenlijk al beslist, tegen de nummer twee met een fantastische overwinning van 3-1, maar vandaag wilde ze nog gaan voor de meeste gemaakte doelpunten dit seizoen (Lisa clubcompetitie). We brachten met 12-0 onze score naar 128 doelpunten en met 28 tegendoelpunten hebben we kunnen afsluiten met een fantastisch doelsaldo van 100, die staat op naam van de meisjes C6

Lees verder

Selectietrainingen MHCC, meisjes 2012-2013 (Update met uitnodigingen)

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

16-5 De lijsten met uitnodigingen van de selectietrainingen zijn te vinden op de site. Zorg dat je bent ingelogd. Klik op documenten (in de linkerkolom op de site) vervolgens op "selectietrainingen meisjeslijn 2012" en dan op de betreffende categorie. 
______________________________________________________________________
Selectietrainingen MHCC, meisjes 2012-2013

Lees verder

Meisjes C1 KAMPIOEN!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

15-5Het zat er al een tijdje aan te komen maar de meiden hebben het nog even spannend gehouden. Toch was het afgelopen zaterdag zover, meisjes C1 is dan eindelijk kampioen. Zelf wonnen ze met maar liefst 9-0 nadat het bij rust slechts 1-0 stond, door het verlies van de enige overgebleven concurrent zijn de meiden niet meer in te halen met nog 1 te spelen wedstrijd!

Lees verder

Meisjes D1 KAMPIOEN!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

15-5Voor de winterstop ging het moeizaam bij meisjes D1. Maar vanaf de zaalperiode zat er een duidelijke stijgende lijn in. Het spel werd beter, aanvallen mooier, het zelfvertrouwen kreeg een boost en het plezier werd groter! Daarmee ook de uitslagen. In "de kampioenswedstrijd" duurde het tot de 50ste minuut voordat er gescoord werd maar toen werd het binnen 5 minuten ook gelijk 3-0. Daarmee was de

Lees verder

De laatste ABC-trainingsweek!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

14-5Dit is de laatste ABC-trainingsweek volgens het normale schema. Vanaf volgende week starten de selectietrainingen waarvan het programma elders op de site staat. De D-teams hebben vorige week al de laatste training gehad.  Donderdag zal er in verband met Hemelvaart geen training zijn.  Met groet,TC-jeugd

Lees verder

Selectietrainingen MHCC, jongens 2012-2013

Hockeyzaken

10-5 Selectietrainingen MHCC, meisjes 2012-2013

Via dit document maken wij de tijden bekend van de selectietrainingen voor het seizoen 2012-2013. Per categorie staan de verschillende leeftijdsgroepen met een uitleg hoe de selectie in deze lijn zal gaan. Wij gaan er van uit dat de leeftijden uit onderstaande tabel gangbaar zijn. Indien je van mening bent dat ondanks deze

Lees verder

De 18+ Competitie: Hoe gaan we dat aanpakken?

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

4-4Vanaf komend seizoen wil MHCC met 3 senioren teams meedoen met de 18+ competitie, een speciale competitie voor 18-21 jarige senioren. Inmiddels hebben we Dames-3 en alle A-teams met 2e jaars A-leden gesproken en de bijgaande presentatie uitgelegd. In de komende weken gaan we de indeling voor alle senioren teams met daarin de instromende junioren maken, zodat iedereen weet in welk team hij/zij

Lees verder

Ook voor komend weekend alle veldwedstrijden afgelast!!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

7-2 De Elfsteden-koorts slaat volop toe in ons land! Gezien de weersomstandigheden voor de komende periode heeft het districtskantoor besloten om alle MWC-(veld)wedstrijden in Noord-Holand af te gelasten voor zaterdag 11 en zondag 12 februari a.s. voor de Jongste Jeugd, Junioren, Senioren en Veteranen.

Lees verder

Alle wedstrijden voor komend weekend afgelast!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

1-2 Heden heeft het districtskantoor besloten alle VELD-wedstrijden in de Districtscompetitie in het District Noord-Holland af te gelasten voor zaterdag 4 en zondag 5 februari a.s. voor alle categorieën Jongste Jeugd, Junioren, Senioren en Veteranen E.e.a. heeft te maken met de sterk bevroren staat van alle zand- en semi-water velden in ons gehele District.  Alle leden zullen ook via

Lees verder

MHCC Mini van de week !!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

31-8 Lieve D-spelers en ouders van MHCC,
Droom jij ervan om later in Castricum Dames1 of Heren1 te spelen? En wil je nu alvast een keertje mee lopen op zondag bij onze eerste teams? Dat kan! Bij iedere thuiswedstrijd op zondag mogen twee kinderen mee lopen met onze eerste teams, ook achter de schermen! Je mag mee met de voorbespreking,

Lees verder

Gezocht keepster MC en MA

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

8-6Voor MC1 en MA1 zijn wij op zoek naar enthousiaste keepers. Heb je altijd al rondgelopen met het idee om met je legguards aan de basis te staan van mooie teamsuccessen? Altijd al de belangrijke steunpilaar van deze teams willen zijn dan is dit je kans! Heb je interresse neem dan contact op met Robbert Zevalkink ( [email protected] ) voor meer informatie.

Lees verder

Laatste wedstrijd van het seizoen voor Heren1

Hockeyzaken

26-5 Laatste wedstrijd seizoen ‘10-‘11
Heren 1 stond tijdens de winterstop op een schamele 2 punten. Het degradatie spook begon al in de nek te hijgen. Nu, na de winterstop en met nog 1 wedstrijd te spelen staat Heren 1 met 18 punten op de negende plaats en is de 2de klasse volgend jaar wederom een feit! Enkele spelers gaan ons na dit jaar verlaten. Velen met een lange H1

Lees verder

Selectietrainingen Jeugd, data en tijden!

Hockeyzaken

25-5 Voor sommigen is dit bericht - ondanks dat het al lange tijd op de site staat, niet goed doorgekomen. Nu dit weer bovenaan de site!

Lees verder

Jeugdtrainingen komende periode

Hockeyzaken

15-4 De jeugdtrainingen voor de komende weken t/m de start van de selectietrainingen (zie voor details het andere bericht op de site) zien er als volgt uit:
Voor alle jeugd:
Zaterdag 30 april t/m Zondag 8 mei: Meivakantie voor iedereen

Lees verder

Scheidsrechters

Hockeyzaken

21-3 Alweer nieuwe scheidsrechters !
De drie Spelregelavonden die door Gerdy van Bellen in januari en februari zijn verzorgd, hebben een mooi succes opgeleverd. Sinds het examen op afgelopen dinsdagavond 12 maart hebben we er namelijk elf (!!) nieuwe scheidsrechters bij. Zes ouders/coaches, drie seniorenspeelsters en twee jongens uit de C-categorie. Bovendien is er een record gevestigd;

Lees verder

Wedstrijden jongste jeugd 29 januari afgelast!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

28-1Vanwege de vorst heeft het district Noord-Holland besloten om alle wedstrijden van de jongste jeugd (E,F en D-8tallen) op zaterdag 29 januari af te lasten. 

Met vriendelijke groet, Nico Welschen  Wedstrijdsecretaris 8DEF

Lees verder

Op woensdag 5 jan. GEEN jeugdtrainingen, op donderdag 6 jan. WEL

Hockeyzaken

4-1Helaas heeft de afgelopen nacht toch nog sneeuw gebracht en gezien de weersverwachting voor vandaag, is er besloten om vandaag (woensdag 5 januari) nog niet te trainen! Dus alle jeugdtrainingen voor woensdag 5 januari komen te vervallen! Aangezien het v.a. woensdagavond duidelijk warmer wordt, kunnen we vanaf morgen wel gewoon weer trainen, dus met ingang van donderdag 6 januari gaan alle

Lees verder

Winnaars HIP 2010 (Herfst Instuif Partijtjes)

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

26-10Vrijdag 22 oktober, de dag voor de herfstvakantie was er weer een HIP. HIP is inmiddels een begrip aan het worden op de club bij de jeugdleden en trainers. Vanwege de vele vakantiegangers kunnen de normale teamtrainingen geen doorgang vinden op een vrijdag voor de vakantie. Om toch te zorgen dat we "de thuisblijvers" iets kunnen bieden organiseren we wedstrijdjes van zes tegen zes. Dit noemen we

Lees verder

Thema-avond voor Trainers en coaches 'Verloren Winst' op ma. 4 oktober

Hockeyzaken

30-9a.s. maandag is er om 20.15 uur (tot ca. 21.45 uur) een avond voor alle trainers -en coaches van 11-tallen met het Thema: 'Verloren winst'.

Lees verder

Toelichting spelregels nieuwe seizoen (op 8 september)

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

26-8 Evenals vorig seizoen zal er ook aan het begin van dit seizoen een zogenoemde Briefing Clubscheidsrechters plaats hebben. Rob ten Cate (internationaal en Olympisch scheidsrechter) zal dan niet alleen een toelichting geven op de wijzigingen voor het komende seizoen, maar zeker ook nog ingaan op de ingrijpende regelwijzigingen van het afgelopen seizoen en de toepassing ervan. Ook de rest van de

Lees verder

Spelregelwijzigingen

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-8
Ten eerste geldt dat de ingrijpende wijzigingen van het vorig seizoen (self-pass en vrije slagen binnen het 23-meter gebied), die toen werden ingevoerd als experimentele regels, nu met ingang van dit seizoen definitief worden.   Verder wordt er een aantal andere wijzigingen doorgevoerd, maar daar zullen we in de praktijk weinig van merken. Zo vervallen de

Lees verder

VERMIST: twee pakken van dames 1 en gouden Nike hockeyschoenen

Hockeyzaken

1-3 Uit de kast van dames 1 (in de aanbouw in het clubhuis) zijn twee sponsorpakken verdwenen en een paar gouden Nike hockeyschoenen. De pakken zijn van Stag en donkerblauw met nummer en logo van ABN AMRO. Wie o wie heeft de pakken geleend en/ of gezien? Graag terugleggen op de kast van dames 1 in het clubhuis of bellen naar 0649891482. Hetzelfde geldt uiteraard voor de gouden hockeyschoenen.

Lees verder

Spelregelcursus

Hockeyzaken

22-2 Aanstaande zaterdag 27 februari ga ik starten met een nieuwe spelregelcursus. Hoewel deze cursus in eerste opzet is gericht op de A- en B-jongens die nog geen scheidsrechterkaart hebben, is er nog ruimte voor senioren, coaches en ouders die ook een scheidsrechterkaart willen halen.

Lees verder

Woensdag 17 februari is er gewoon weer veld-training!

Hockeyzaken

16-2 In de hoeken van het ABN-AMRO veld ligt nog wel wat sneeuw, maar de rest van het veld en de andere velden zijn weer groen en dus kunnen we weer verder met de trainingen! Natuurlijk kunnen zaken op de dag zelf altijd veranderen, houd daarvoor de website in de gaten!

Lees verder

Oefenwedstrijden afgelast !!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

12-2 Voor komende zaterdag, 13-02-2010, zijn alle oefenwedstrijden afgelast. Dit heeft te maken met de winterse omstandigheden.   Wedstrijdsecretariaat Junioren.

Lees verder

Velden zijn weer bijna groen, dus met ingang van woensdag 3 februari kunnen we weer trainen!

Hockeyzaken

2-2 Dinsdagnacht lag er nog een dikke ijslaag op de velden, maar die is nu snel aan het verdwijnen! Als er vannacht geen gekke dingen gebeuren (niet volgens de weersverwachting) kunnen we morgen gewoon weer het veld op! Dus: Met ingang van woensdag 3 februari gaan alle jeugdtrainingen weer gewoon door! We gaan weer aan de gang volgens het normale trainingsschema!

Lees verder

Vandaag, vrijdag 29 januari GEEN jeugdtrainingen!

Hockeyzaken

29-1 Gezien de weersverwachtingen (voor vanmiddag) is er besloten om vanmiddag de jeugdtrainingen af te gelasten. Vanaf a.s. maandag gaat het normale trainingsschema weer in werking. Blijf de site iedere dag checken, want ook voor de komende dagen is het onduidelijk of de velden bespeelbaar zijn.
 

Lees verder

Veldwedstrijden 30 en 31 januari 2010 afgelast !

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

28-1 De KNHB heeft besloten om a.s. weekend (30 en 31 januari 2010) alle midwintercompetitiewedstrijden in het district Noord-Holland af te gelasten.   Puck op 't Hof Wedstrijdsecretariaat


Lees verder

Programma Jongste Jeugd voor aankomende zaterdag

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

26-1 Op aangeven van de KNHB is besloten a.s. zaterdag 30 januari 2010 alle midwintercompetitiewedstrijden voor de Jongste Jeugd  (dit is F, 8E, 6E en 8D)   in het district Noord-Holland af te gelasten. Puck op 't Hof Wedstrijdsecretariaat

Lees verder

CARWASH 21 november 2009

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-11 Beste ouders, verzorgers en bezoekers van MHCC, Na al dat slechte weer van de afgelopen tijd, is uw auto nodig toe aan een opfrisbeurt. Aankomende zaterdag (21 november) is daar het perfecte moment voor. Dames 1 van MHCC organiseert van 10.00 uur tot 13.00 uur een CARWASH voor alle bezoekers van de hockeyclub. Voor een prikkie wordt uw auto weer helemaal schoon.   Kosten voor het

Lees verder

K3 bij MHC Castricum ??

Hockeyzaken

30-10 Ja!.........maar helaas niet Josje, Kristel en Karin, maar Kennis, Koffie en Kaart.
Aanstaande dinsdag 3 november start Willem van Schaik met een cursus over de spelregels van het hockey (Kennis). Daarbij krijgen de deelnemers Koffie (of thee) en het geheel kan (maar hoeft niet) uitmonden in een scheidsrechtersKaart.

Lees verder

Spelregels Jongste Jeugd

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-8 Aan de coaches en trainers van de Jongste Jeugd
De nieuwe spelregels voor de elftallen, waaronder de Self-pass en afstand nemen bij vrije slagen binnen het doelgebied, gaan komend seizoen ook gelden voor de jongste jeugd (de 3-, 6-, en 8-tallen)! In de bijlage is de briefing opgenomen die de KNHB hierover heeft gepubliceerd. Probeer alvast ook bij de trainingen en oefenwedstrijden

Lees verder

Nieuwe spelregels

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

13-8 Iedereen zal zo langzamerhand wel weten dat er in het komende seizoen gespeeld gaat worden met een aantal nieuwe spelregels.
Het gaat dan vooral om de spelhervattingen (vrije slag, uitslag, inslag etc) die genomen mag worden met een self-pass. Verder zijn er nieuwe bepalingen voor de aanvallende vrije slag binnen het 23-meter-gebied.

Lees verder

Voorlopige teamindeling Heren seizoen 2009-2010

Hockeyzaken

14-7De voorlopige teamindeling bij de Heren voor het komend seizoen zijn bekend. De TC senioren Heren heeft zoveel mogelijk zijn best gedaan om - buiten de selectieteams - zoveel mogelijk jullie verzoeken in te willigen. Alle betrokken spelers zijn eveneens per e-mail op de hoogte gebracht. Bij hockeyzaken, rechts op de site onder 'Mededelingen' staat de voorlopige teamindeling voor het seizoen

Lees verder

teamsamenstellingen jeugd

Hockeyzaken

27-6 Bij hockeyzaken, rechts op de site onder 'Mededelingen'  kun je per lijn in de bijlage de nieuwe teamindelingen vinden.   Bij de teamindelingen hebben we ons best gedaan om - buiten de selectieteams - zoveel mogelijk jullie verzoeken in te willigen. Echter is dit geen garantie voor de volgende seizoenen. Dus als je nu bij bepaalde vriendjes/vriendinnetjes/meerijders of

Lees verder

selectienieuws ABCD-jeugd

Hockeyzaken

16-6 In de bijlage vinden jullie de indelingen van de selecties voor de 1e teams en voor Meisjes C2. De overige teams worden in een later stadium (uiterlijk 27 juni) bekend gemaakt, dus houd de site in de gaten. De spelers die in de selecties zitten dienen de komende anderhalve week nog te trainen, dus kijk even goed wanneer dit is!   Groetjes, Djurre

Lees verder

JC1 vs The Germanzzz…..een wedstrijdverslag....

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

16-4 Es war Mitwoch 15 april. Het was op het ABN-AMRO veld van MHC Castricum. Het leek wel of de Duitsers met z’n allen waren gekomen! 22 heren die verleden jaar Kampioen geworden zijn van Deutschland West, en daarna ook nog het Deutsche Meisterschaft gewonnen had.

Lees verder

Jong MHCC, een nieuw initiatief

Hockeyzaken

14-4 Beste leden, vanaf heden zijn er 2 nieuwe teams binnen MHCC. Zowel het jong mhcc dames alsmede jong mhcc heren is geformeerd. Deze beide teams bestaan uit spelers en speelsters van zowel de eerste 2 selectie teams van de senioren, alsmede A en B jeugd.   Dit jaar zal het programma voor deze teams bestaan uit een aantal trainingsmomenten en een afsluitend toernooi/drieluik met

Lees verder

Inhaalwedstrijden

Hockeyzaken

4-2 De bond heeft het inhaalprogramma voor de competitie bekend gemaakt.
Deze wedstrijden zijn (nog) niet in het wedstrijdschema op de site opgenomen.
Kijk in onderstaand schema of jouw team er tussen staat en noteer het alvast in je agenda!
Puck op 't Hof
Wedstrijdsecretariaat

28 februari 2009
Rood-Wit JC3 – Castricum JC2
HBS MB1 – Castricum MB1

Lees verder

Verkiezing Sportkampioenen Castricum 2008

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

24-1 Verkiezing Sportkampioenen Castricum 2008
 
Deze en volgende week vindt in Castricum de verkiezing plaats van de sportkampioenen 2008, zowel individueel als voor teams. Zie ook de huis-aan-huis-bladen.
 
Wat betreft de aangepaste sporten is genomineerd ons G-hockey-team !!!
 

Lees verder

Laatste verslag dames 1 in 2008

Hockeyzaken

11-12   LEONIDAS DI – CASTRICUM DI  

Door de enorme sneeuwval in november, was dames 1 woensdagavond zo gelukkig om in de drukke avondspits naar Rotterdam te mogen afreizen voor het inhaalduel tegen Leonidas.
 

Lees verder

Wedstrijdverslag dames 1 (kan niet op normale plek ingevoerd worden!)

Hockeyzaken

28-10 Castricum pakt de volle winst
 
CASTRICUM – Na het teleurstellende gelijkspel tegen HBS waren de hockeydames van Castricum wel weer toe aan een overwinning. Op het programma stond HDS uit Den Haag. In de voorbereiding heeft Castricum al tegen deze Haagse ploeg gespeeld e n gewonnen. Afgelopen zondag was het niet anders. De oranjehemden wonnen overtuigend met

Lees verder

Castricum dames 1 versus Alphen dames 1

Hockeyzaken

22-9 Beste leden, ouders/verzorgers en andere hockeyliefhebbers,   Zoals de meesten in ons verslag wel hebben kunnen lezen, was afgelopen zondag een dag om snel te vergeten. De 0-0 was absoluut een winstpunt voor ons! Het slechte spel tegen Alkmaar is gelukkig niet een lijn die we voort gaan zetten. Ook wij hebben wel eens een slechte dag!   Dit kunnen we aankomende zondag goed

Lees verder

Trainer coach avond met Bouke de Boer!

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

17-9 Bouke de Boer is oprichter en directeur van het Nederlands Trainingsinstituut voor NLP (NTI-NLP) in Limmen. Daarnaast is hij al vele jaren een bekend gezicht binnen de topsportbegeleiding.   De laatste drie jaar is hij nauw betrokken geweest bij de mentale begeleiding van de Nationale heren hockeyselectie op weg naar Beijing. Tevens is hij een aantal malen uitgenodigd door de

Lees verder

Spannende derby: Alkmaar dames 1 versus Castricum dames 1

Hockeyzaken

16-9 Beste leden, ouders/ verzorgers en andere hockeyliefhebbers,   Na een goede overwinning op IJssel afgelopen zondag is het aankomende zondag tijd voor de uiterst spannende streekderby tegen Alkmaar . Het is naast de deur en we hopen dan ook op een groot support vanuit Castricum. De wedstrijd begint om 12.45 uur en vindt plaats op het gemeentesportpark aan de Olympiaweg in Alkmaar.

Lees verder

Geen oefenwedstrijd dames 1 zondag a.s.

Hockeyzaken

4-9 Allen,
De aangekondigde oefenwedstrijd van dames 1 tegen Pinoke 2 gaat helaas niet door. De eerstvolgende keer waarop jullie dames 1 thuis kunnen bewonderen is zondag 14 september om 12.45 uur . En schrijf alvast in jullie agenda's: 21 september een uitwedstrijd tegen Alkmaar om 12.45 uur. Dat is praktisch naast de deur en we roepen alle supporters alvast op om ons die dag te

Lees verder

Arbitrage

Hockeyzaken

1-9 Ook dit jaar heeft de Commissie Spelregels van de KNHB aan het begin van het seizoen een Briefing voor Bondsscheidsrechters en een Briefing voor Clubscheidsrechters gepubliceerd. De Briefing voor Clubscheidsrechters is opgenomen in de bijlage bij dit bericht. Ik wil alle scheidsrechters sterk aanraden deze Briefing goed door te lezen. Wie de Briefing voor Bondsscheidsrechters ook wil

Lees verder

Wedstrijdverslag dames 1- voordaan (aangezien we het verslag niet kunnen invoeren op de site, maar even zo!)

Hockeyzaken

30-4 Vechtlust bezorgt Castricum dames 1 de overwinning  
Dat inzet, overtuiging en absolute vechtlust worden beloond, heeft dames 1 van MHCC afgelopen zondag bewezen. De tegenstander was Voordaan uit Groenekan. Op papier een zware opponent. Ze stonden tweede op de ranglijst en deden tot afgelopen zondag nog mee in de strijd om het kampioenschap in de eerste klasse. Maar

Lees verder

Dames 1 MHCC versus Voordaan dames 1 (en kampioenschap dames 2)

Hockeyzaken

23-4 Hockeyers, ouders, jeugdleden en andere supporters,   Het is spannend in poule 1B. Een beetje te spannend misschien wel. De nummers zes tot en met twaalf liggen akelig dicht bij elkaar. Wij hebben bezetten momenteel de zevende plek. Klinkt mooi, maar het scheelt slechts zeven punten met de nummer laatst (Spandersbosch) en vijf punten met de nummer elf (Almere). Klein detail: de

Lees verder

Dames 1 MHCC versus Terriërs Dames 1

Hockeyzaken

26-3 Zin in een spannende hockeywedstrijd? Kom dan aankomende zondag naar Sportpark het Wouterland. Om 12.45 uur speelt dames 1 een echte streekderby tegen de terechte koploper: de  Terriërs uit Heiloo.   Terriërs staat eerste op de ranglijst en is absoluut de best spelende ploeg in de poule. Wij staan momenteel zevende. De vorige wedstrijd hebben we met 6-2 verloren, maar dat

Lees verder

NIEUWE SCHEIDSRECHTERS !!

Hockeyzaken

20-3 Afgelopen zaterdag 15 maart is het tweede scheidsrechterexamen van dit seizoen geweest. Alle kandidaten zijn geslaagd (!) en dat betekent dat we er 17 nieuwe scheidsrechters bij hebben gekregen, namelijk 1 A-meisje, 13 B-meisjes, en 3 vaders van jongens D-spelers. Vooral met de drie vaders zijn we erg blij, omdat het past in het arbitragebeleid, waarbij we in de toekomst de D-elftallen zoveel

Lees verder

Veterinnenteam op zondag

Hockeyzaken

11-3 We zijn bezig met het opzetten van een veterinnenteam. Heb jij vroeger ooit gehockeyd en heb je zin om bij MHCC op zondag te spelen, met enthousiaste dames? Mail dan een bericht naar Joke Cabri of Marjan Meijrink, dan geven wij verdere info. [email protected] [email protected]   Ook als je niet

Lees verder

Hockeyen, dansen en snert eten: het snerttoernooi komt er weer aan!

Hockeyzaken

17-12 Snerttoernooi 2008
6 januari 2008
 

Het einde van het jaar nadert en dus komt het altijd gezellige snerttoernooi weer in zicht. Op 6 januari 2008 worden de oliebollen en appelflappen weer ingeruild voor een heerlijk bord erwtensoep à la Dick Eiking. Senioren, a-jeugd, trimleden, ouders en andere hockeyliefhebbers zijn welkom om op een hockeyende

Lees verder

PUINHOOP IN KEEPERSHOK

Hockeyzaken

17-10 De puinhoop in het keepershok wordt op dit moment steeds erger. Tassen liggen verspreid en open in het gangpad, terwijl de daartoe aangewezen vakken leeg zijn. EEN OPROEP AAN ALLE TEAMS EN KEEPERS! ZET JE TAS IN EEN VAK EN DOE ER EEN SLOT OP! Ik heb een aantal teams persoonlijk benaderd en gewaarschuwd over hun tas, maar ik kan niet iedereen via die weg bereiken. Met elkaar kunnen we het netjes

Lees verder

Keeperstassen ophalen! Niet vergeten!!!

Hockeyzaken

31-8 Beste keeper,
 
Na een aantal maanden niks te hebben gedaan, wordt het weer tijd voor wat sportieve beweging. Aangezien jullie niet kunnen starten zonder zo’n stoer keeperspak, worden op zaterdag 2 september de keeperstassen uitgedeeld. Alle materialen zijn opnieuw verdeeld en op zo’n eerlijk mogelijke manier over de teams verspreid. Per categorie kunnen de

Lees verder

Meetrainen

Hockeyzaken

2-3 Hoi allemaal,
vanaf aankomende week gaat er weer worden meegetraind met andere teams. Wij willen als TC door middel van meetrainen de speler/speelster de kans bieden om zichzelf te laten zien en zich verder te ontwikkelen.
 

Lees verder

Anna Baron in Noord Hollands selectie

Hockeyzaken

14-6Met trots kunnen wij vertellen dat Anna Baron, ondanks wat achteraf bleek een gebroken pols, is gekozen om volgend jaar in het Noord Hollands meisjes C team te spelen.
Wij zijn daar als club trots op en wensen haar veel succes(en sterkte met haar gebroken pols)
De TC

Lees verder

Voorselectie!

Hockeyzaken

24-3 Open Selectie voor Breedteteams
Dit seizoen heeft de TC Jeugd zich gebogen over het selectiebeleid van MHCC. Wij hopen jullie binnenkort ons herziene beleid te kunnen presenteren.

Lees verder

Meetrainstage

Hockeyzaken

9-2 Na de krokusvakantie gaat er weer worden meegetraind met andere teams. Wij willen als TC door middel van meetrainen de speler/speelster de kans bieden om zichzelf te laten zien en zich verder te ontwikkelen.
 

Lees verder

Trainingsschema zaal t/m 21 februari

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-1Het zaaltrainingsschema is weer bijgewerkt! In de bijlage alle trainingen t/m 21 februari.


Lees verder

Beslissingswedstrijd meisjes A1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

16-10Beste Castricummers,
voor velen een vrij hockeyweekend, maar niet voor meisjes A1! Zij spelen namelijk morgen(zaterdag 17 oktober) een beslissingswedstrijd om aankomend seizoen in de topklasse te kunnen spelen.
Dus niets te doen? Kom vooral naar Alliance, de wedstrijd start om 14.30.
TC

Lees verder

Zaalhockey laatste ronde

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

9-2 Resultaten zaalhockey Het seizoen zit er bijna op en MHCC heeft in ieder geval 3 teams die kampioen zijn geworden. Dames 1 Jongens B1 en Jongens A2 Komend weekend de laatste speelronde en de volgende teams kunnen nog kampioen worden: Jongens C1 Meisjes MB1, MB2, MC1, MC2 en MD2  Meisjes A2 spelen zelf niet, staan nu eerste maar zijn

Lees verder

Spelregeluitleg ouders jongste jeugd

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

12-2Beste ouders van de E- en F-jeugd.
Vind je het leuk om het spel van je kind goed te begrijpen? Wil je een wedstrijdje begeleiden, maar wil je eerst meer weten over de spelregels en spelbegeleiding? Dan nodigen we je uit voor de spelregelochtend op 15 februari. Eveline van Schaik verzorgt bij goed weer een clinic op het veld en bij slecht weer in de kantine van MHCC.

Lees verder

Bericht m.b.t. Zaalhockey en de scheidsrechters

Hockeyzaken

5-12 Aanstaande zaterdag gaat de zaalcompetitie van start. Nog nooit hebben er zoveel teams meegedaan als dit seizoen het geval is.  Dat betekent heel veel wedstrijden die allemaal gefloten moeten worden.  We hebben jullie scheidsrechters dus allemaal hard nodig.


Lees verder

Zaalhockey extra speeldagen

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

30-10 Beste (zaal) spelers en speelsters,
Zaalhockey komt al weer om de hoek kijken, een aantal hebben al weer de eerste stappen in de zaal gezet.

Lees verder

Hoofdtrainer jongenslijn

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

14-10 Hoi allemaal,
Ik ben Maaike Taylor, bijna 24 jaar en sinds dit seizoen ben ik de nieuwe hoofdtrainer van de jongenslijn. Ik hockey al sinds de E’tjes bij MHCC en heb het hier altijd naar mijn zin gehad. Zelf speel ik sinds 3 jaar in Dames 1, hier op de club. Ik ben pas afgestudeerd aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), deze HBO opleiding heeft mij tot een

Lees verder

Zaalhockey breedteteams

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

6-9 Zaalhockey ook een mogelijkheid voor breedteteams
De veldcompetitie is nog maar net begonnen en nu vragen we al uw aandacht voor het zaalhockey voor elftallen. Binnenkort worden alle MHCC-teams die komende winter zaalhockey gaan spelen opgegeven aan de KNHB. Voor selectie en opleidingsteams heel normaal maar voor de overige teams nog niet. Hockey in de zaal is niet alleen

Lees verder

Nog een Kampioen.... MA1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-5Meiden A1 stond in de winterstop royaal 1e met 4 punten voorsprong op Hurley A2. In de zaal kwamen we dezelfde Hurley tegen die we in een spannende finale versloegen waardoor we zaalkampioen werden!!


Lees verder

Nieuwe Keeperslockers en andere plek Icepacks & EHBO doos

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

3-12Zaterdag is enorm opgeruimd in de keeperstassenruimte! Er zijn 12 nieuwe keeperslockers bijgeplaatst en nu passen (bijna) alle tassen netjes in een vak, in plaats van op de vloer. Een team van keepers (Wouter van N., Karel en (Els de moeder van nog herstellende) Jolijn) hebben opgeruimd en de nieuwe lockers in elkaar gezet. Tegelijk is ook de feesttent opgeruimd en hebben de Icepack koelkast en

Lees verder

Ballen tekort! Help mee terugvinden! (updated)

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

2-12Kijk allemaal rond de velden, het parkeer terrein en thuis in de schuur, garage of in de tuin of je daar hockeyballen ziet liggen die mogelijk van MHCC zijn. We raken er namelijk heel veel kwijt! Dit seizoen al bijna 500! En we kunnen natuurlijk niet bij blijven kopen, dus kijk goed rond of je er thuis wellicht per ongeluk een paar hebt liggen of dat er teveel in de keeperstas

Lees verder

HIP voor 8D, E, F op 12 oktober

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

9-10 De Jongste Jeugd (8D, E en F) spelen op woensdag 12 oktober de HIP (Herfst instuif partijtjes) op de volgende tijden*:   2e jaars E > 13.30 - 15.00 uur Jd8-1, Je8-1, Je6-1 Me8-1, Me8-2, Me6-1, Me6-2, Me6-3, Me6-4 1e jaars E > 15.00 - 16.30 uur Je6-2 Me6-5, Me6-6, Me6-7, Me6-8, Me6-9 F > 16.30 - 17.30 uur

Lees verder

Start jeugdtrainingen seizoen 2011-2012

Hockeyzaken

6-6 Het onderstaande bericht heeft v.a. 16 maart op de site gestaan! Dus dit is een herhaling
Het lijkt nog ver weg, maar bij deze alvast de data waarop de trainingen starten na de zomer. Zeker van de spelers / speelsters uit de selectieteams wordt verwacht dat zij dan ook aanwezig zijn! Zorg dus dat je deze data in je agenda hebt staan!

Lees verder

Zondagtraining: Guppen & Tulpencursus vervolg

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

22-4 Door de vele feest- en vakantiedagen wordt er op zondag 24 april, zondag 1 mei en zondag 8 mei NIET getraind. We gaan weer verder op zondag 15 mei! Tot dan, Sophie de Bie

Lees verder

a.s. maandag 31 januari starten de trainingen weer volgens het normale schema!

Hockeyzaken

28-1Vanaf maandag 31 januari gaan we (mits de vorst het toelaat) weer trainen volgens het normale schema, zoals voor de winterstop. Dus geen Midwinterschema meer!
Voor de teams die nog actief zijn in de zaal, kan het  programma aangepast worden, maar dat hoor je dan van je trainer/coach.

Lees verder

Ook woensdag 8 en donderdag 9 dec. geen jeugdtrainingen

Hockeyzaken

8-12Helaas, helaas... door de aanhoudende (nacht)vorst is de sneeuw en het ijs nog niet verdwenen. Gelieve NIET de velden te betreden, omdat vooral het intrappen van ijs de velden kan beschadigen! T/M donderdag 9 december zijn er geen jeugdtrainingen. Uiterlijk donderdagavond beslissen we of de KIP (kerst-instuif-partijtjes) op vrijdag doorgaan, check dus regelmatig de site.

Lees verder

Midwintertraining Meisjes B4

Hockeyzaken

7-12En dan vergeet je zomaar dat MB4 op maandag en dinsdag traint. Sorry dames! Jullie trainen tijdens de midwinterperiode op vrijdag van 18.15 tot 19.15 uur!


Lees verder

De teamindelingen zijn er...

Hockeyzaken

28-6 Na een lange puzzel zijn we eruit gekomen. Op basis van evaluatieformulieren, selectietrainingen, eventuele vaardigheidstesten, de vriendenopgaaf en de bevindingen van de TC. Uiteraard hebben wij voor een ieder ons best gedaan en hopen we dat iedereen een mooi seizoen gaat krijgen.   De teamindelingen van meisjes D, jongens en meisjes C en meisjes B staan inmiddels online. Even

Lees verder

a.s. zaterdag laatste competitieronde, dus kampioenenhuldiging

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

27-5 Zaterdag is de laatste competitieronde. Meisjes C4 is al kampioen, maar er zijn nog enkele teams die kampioen kunnen worden, te weten: Meisjes C7 is bij winst kampioen, MB1 is bij winst kampioen en ook JC2 en MC5 hebben nog kans op een kampioenschap. Kampioen worden doe je niet ieder jaar, dus daar hoort een feestje bij! Daarom zal er a.s. zaterdagmiddag een huldiging zijn op

Lees verder

Start seizoen 2010-2011 voor de jeugd

Hockeyzaken

18-5 Om ervoor te zorgen dat we met alle selectieteams een zo goed mogelijke voorbereiding voor het nieuwe seizoen (2010-2011) kunnen draaien, willen we bij deze alvast aangeven wanneer we starten met de trainingen van het nieuwe seizoen. Dan kan iedereen voor wie dit geldt hier rekening mee houden in de vakantieplanning.
 

Lees verder

a.s. maandag coachavond....

Hockeyzaken

23-10a.s. maandag coachavond voor alle jeugdcoaches met behandeling basistechnieken op het veld en uitleg over de nieuwe digitale communicatietool, aanvang 20.00 uur

Lees verder

Spelregelcursussen

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

23-9 Aanstaande zaterdag 29 september om 09.30 uur begint een nieuwe spelregelcursus. Deze is voornamelijk bedoeld voor de (inmiddels uitgenodigde) A- en B-meisjes zonder kaart. Maar ook anderen, zoals enthousiaste jongens, coaches, ouders enz. kunnen meedoen. Dat is een kwestie van gewoon aanschuiven zaterdag.

Lees verder

LET OP: Trainingstijden

Hockeyzaken

4-9 Trainingstijden bij je team, gaan in vanaf a.s maandag, deze week is het schema in de mededelingen nog van kracht. Djurre Roggeveen

Lees verder

Trainingstijden en trainers bij de verschillende teams

Hockeyzaken

1-9Deze week worden de trainingstijden en de trainers bij de opstellingen gezet. Er kunnen nog wel enkele wijzigingen in staan t.o.v. het schema wat nu draait. Hierover krijg je dan per mail ook bericht.

Lees verder

Voorlopige teamindeling Dames seizoen 2009-2010

Hockeyzaken

26-7 De voorlopige teamindelingen bij de Dameslijn voor het komend seizoen 2009-2010 zijn bekend. Deze zijn te vinden in de bijlage. De TC senioren Dames heeft geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met jullie wensen. Alle dames speelsters zijn ook per e-mail op de hoogte gebracht van deze voorlopige teamindelingen.   Namens de TC Senioren Dames, Sophie Hendrix


Lees verder

Trainers gezocht!

Hockeyzaken

16-1 Helaas zijn er weer een aantal trainers die moeten stoppen met training geven ivm studie, werk of blessures. Een aantal van deze trainers zijn voor de oudere teams en kunnen we nog niet opvullen met de nieuwe trainingscursisten. Vandaar dat ik deze oproep plaats voor een aantal senioren die de 2e helft van het seizoen zouden kunnen en willen training geven. Het

Lees verder

LET OP! Invallers nodig..... Lees dan snel onderstaande tekst

Hockeyzaken

22-11 Invallen:
 
Het principe van een vereniging impliceert dat leden van verschillende teams elkaar in bepaalde situaties uit de brand kunnen helpen. De KNHB heeft hier echter bepaalde regels voor opgesteld waardoor er niet onbeperkt teamleden uitgewisseld kunnen worden. Daarom heeft de TC voor komend jaar dit memo opgesteld om het beleid

Lees verder

5 december geen training

Hockeyzaken

22-11 Op 5 december zal er geen training zijn! Voor de overige trainingsdata verwijs ik u naar de agenda! Hier staat duidelijk aangegeven tot wanneer de trainingen doorlopen in december en in de midwinter periode!

Lees verder

Nieuwe trainers gezocht!!

Hockeyzaken

24-10 Naast de cursisten voor de nieuwe trainerscursus die as woensdag zal starten, zijn wij opzoek naar trainers met hockeyervaring of reeds een diploma. Er zijn nl een aantal trainers die helaas verhinderd zijn om training te blijven geven. Het zal vooral gaan om trainers voor de D en E categorie. Mocht jij het leuk vinden om hierbij betrokken te

Lees verder

TRIMHOCKEY

Hockeyzaken

17-8 Beste trimhockeyers, vanaf 9 september zullen we weer beginnen met het geven van trainingen. Voor die tijd zien jullie al dat er ruimte in het trainingsschema is ingeroosterd om te hockeyen. Mochten jullie dus al zin hebben om een balletje te spelen onderling dan kan dit op de ingeroosterde tijden. Verder zijn we druk bezig om op donderdag een

Lees verder

Trainingsschema Zaal

Hockeyzaken

1-12Beste zaalhockeyers van MHCC,
In de bijlage vinden jullie met enige vertraging het zaal trainingsschema van aankomende week. Komende zondag starten voor JA1, JA12, JA2, JA3, JC12 en Dames A al de eerste trainingen. Aankomend weekend zal het schema voor de komende weken op de site staan zodat iedereen daar tijdig rekening mee kan houden. Uitgangspunt voor de zaal is dat elk team

Lees verder

Training 8D vandaag AFGELAST

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

11-12De training vandaag voor de 8D teams om 16:00 zijn afgelast!
Over de trainingen van woensdag 12 december wordt morgenochtend 11:00 beslist. Hou de site in de gaten!

Lees verder

Nieuwe spelregel seizoen 2011-2012

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

31-8 Met ingang van het nieuwe seizoen is er 1 belangrijke nieuwe spelregel. Lees het onderstaande allemaal goed door:   Als een verdediger bij een strafcorner te vroeg uitloopt, wordt de strafcorner overgenomen. De betreffende verdediger moet nu achter de middenlijn en wordt niet vervangen. Dus de verdedigende partij moet met 1 speler minder de corner

Lees verder

MIDWINTERTRAININGEN JEUGD, van 3 jan. 2011 t/m de krokusvakantie

Hockeyzaken

6-12Het midwinter-trainingsschema voor de jeugd is simpel. Op Maandag -En dinsdag vervallen alle trainingen.  Ieder team traint 1x per week, op de 2e trainingsdag / tijd van de week, zoals dat in het huidige schema staat. Dus als je op dinsdag en donderdag traint nu, dan train je van 3 januari t/m de krokusvakantie op donderdag en vervalt de dinsdag.

Lees verder

Herfstvakantie

Hockeyzaken

13-10Van vrijdag 22 t/m zondag 31 oktober is het herfstvakantie en zijn er geen trainingen voor de jeugd. Maandag 1 november beginnen de trainingen weer.  Vrijdag 22 oktober zijn er geen trainingen maar wel de HIP. Dit zijn de Herfst Instuif - Partijtjes. Deze zijn niet verplicht, maar wel erg leuk, dus zorg dat je erbij bent. Het programma voor de HIP is:

Lees verder

jeugdtrainingen tijdens de pinksterdagen

Hockeyzaken

15-5 Het laatste lange weekend staat voor de deur....
Onderstaand het aangepaste trainingsprogramma.   Vrijdag 21 mei is er weer een PIP editie (Pinkster Inloop Partijtjes). Tijden zijn hetzelfde als met de Paas PIP, maar deze zullen nog op de site komen. Ma andag 24 mei (2e pinksterdag) zijn er geen trainingen.   De trainingen van 25 t/m 28 mei gaan wel gewoon door,

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters !!

Hockeyzaken

22-4 Afgelopen zaterdag hebben we er weer tien nieuwe clubscheidsrechters bijgekregen. Sommigen kandidaten slaagden met de hakken over de sloot, maar anderen slaagden glansrijk. Het kaartensetje voor nul fouten kon jammer genoeg niet worden uitgereikt. Onze nieuwe clubscheidsrechters zijn: Bas Brouwer, Jesse van Doggenaar, Thijs de Groot, Anthony Mouroulis, Jelle Oosterbaan, Floris Raasveld,

Lees verder

jeugdtrainingen tijdens / rondom meivakantie, hemelvaart en pinksteren

Hockeyzaken

14-4Er staan wat vakanties en vrije schooldagen in het verschiet, dus daarom nu alvast bericht over de hockeytrainingen rondom deze dagen:

Lees verder

LET OP: Trainingstijden

Hockeyzaken

8-9 De 'definitieve' trainingstijden voor de jeugd staan nu bij je team op de site, er zitten wijzigingen in dus check dit met je inlogcode!   Djurre Roggeveen

Lees verder

Training 2e jaars E

Hockeyzaken

8-6 Zoals beloofd hebben we 2 jonge heren gevonden die met de 2e jaars E op de vrijdag willen gaan trainen. Dit zijn Maarten en Wouter van Nijendaal! Kom op vrijdag 12, 19 en 26 juni lekker naar de club om met deze jongens te gaan trainen. tijd: van 17:00 tot 18:00.   Dit is dus voor alle kinderen die volgend jaar als 2e jaars E hockeyen!   gr Ray

Lees verder

Maandagavond 31 mei: Thema-avond: 'Wat heb ik over voor mijn sport' met Arjan de Zeeuw

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

27-5 Maandag 31 mei is er een speciale meeting voor alle ouders, trainers en coaches van onze jeugdleden. Tijdens deze meeting zal Arjan de Zeeuw, oud topprofvoetballer in Engeland vertellen over zijn carriere en zijn jeugdjaren als voetballer. Aansluitend zal Djurre Roggeveen toelichten waar we allemaal aan werken op MHCC. Het afgelopen jaar hebben we o.a. de nadruk gelegd op ‘meer laten’ voor je

Lees verder

SELECTIETRAININGEN!

Hockeyzaken

14-4In de bijlage vinden jullie informatie over de selectietrainingen, inclusief dagen -en tijden. Allemaal openen en in je agenda zetten!

Lees verder

keepersmateriaal inleveren

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

5-6 De keepersmaterialen moeten weer ingeleverd worden. - Inleverdata/tijden Jongste Jeugd: zond. 14 juni 11-12 u. of maand. 15 juni 19.30-20.30 u. - Inleverdata/tijden junioren en senioren: zond. 21 juni 11-12 u. of maand. 22 juni 19.30-20.30 u.   Als je op de gevraagde datum ECHT verhinderd bent, mail dan met Gerdy ( [email protected] ).   Let op:

Lees verder

Dames 1 - Kieviten Dames 1

Hockeyzaken Nieuws afbeelding

1-12 Castricum (dames 1) onderuit tegen concurrent Kieviten
 
Kieviten – Castricum rust 1- 0 uitslag 2- 0
 

Lees verder

Wie wordt de nieuwe Manager van Dames 1?

Hockeyzaken

29-5 Een prachtige functie is vacant voor iedereen die eerste klas hockey van heel nabij wil meemaken en nauw wil samenwerken met een zeer capabele technische staf en een gezellige groep sportieve hockeymeiden.

Lees verder